We design your experience

Creative Desk transformeert wetenschap en onderwijs in toegankelijke verhalen voor het grote publiek met de beleving en zeggingskracht van audiovisueel design. We make it happen!

Leef in. Leef uit. Beleef!

Adres
Telefoon

06 44 54 99 20 Loyda | Wetenschap
06 81 42 72 80 Peter | Onderwijs

E-mailadres
Jdnz9lchmjgz3bil6kq9

wetenschapscommunicatie

Wetenschap toegankelijk 

voor iedereen

Beleving is alles. Het is onze zuurstof. Hoe laat je wetenschap beleven als een reis van kennis, verwondering en fascinatie? Hoe draagt het bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen? In co-creatie verleggen we grenzen om wetenschap begrijpelijker, relevanter en aantrekkelijker te maken voor iedereen. 

In wetenschapscommunicatie speelt storytelling voor ons een cruciale rol. Met meeslepende (beeld)verhalen maken we complexe onderwerpen begrijpbaar en boeiend. Als je op zoek bent naar een artistiek communicatiebureau met 100% focus op wetenschap en onderzoek, dan is Creative Desk het juiste adres. 

Leef in
Verwoorden


Bij elke communicatievraag stappen we in de schoenen van de ander. Met frisse ogen kijken we naar hun wereld en bijpassende ideeën die kloppen.

Leef uit
Verbeelden

Met de inhoud als basis leven we ons creatief uit. Vanuit plezier, motivatie en scheppingskracht maken we verbinding met de kern: altijd visueel en interactief.

Beleef!
Vertellen

Er is 1 ervaring, maar er zijn 1001 manieren om die uit te drukken. Ons doel: een unieke zichtbare beleving neerzetten die alles en iedereen verbindt.

 De Creative Desk-pijlers

Concept

Een concept is een waardevast verhaal
dat alle visuele elementen verbindt in eenheid.

Co-creatie

Creatie is mensenwerk. Het perfecte samenspel vind je niet uit op papier, maar in de praktijk van alledag.

Crossover

Een 3D-team van denkers, doeners en dromers. Vakoverstijgend brengen we werelden bij elkaar.

Creative Desk Wetenschapscommunicatie Banner Marlies Wijsenbeek Interstitiele Longziekten Oratie

Academische
events: ontzorgen van A tot Z

Creative Desk zorgt dat jouw academische evenement een onvergetelijk succes wordt. Van oratie tot kennisfestival, we zetten de beleving centraal met onze expertise in regie, visual design, fotografie, livestreams, muziek en lichtprojecties. Ontzorgen doen we door alle organisatorische taken uit handen te nemen. Zo kun je optimaal genieten én focussen op de inhoud.

Creative Desk Onderwijs & Wetenschap

Visuele communicatie: krachtig en op maat

In wetenschapscommunicatie is visuele helderheid essentieel. Iedereen spreekt namelijk beeldtaal. Of het nu gaat om een oratie, rapport, lezing, infographic of grafieken, Creative Desk stemt het visuele jasje naadloos af op de inhoud en de wensen. We werken gelaagd om een uniek beeld te creëren. In co-creatie perfectioneren we elk beeld. 

Publicaties

Wetenschappelijk onderzoek
& publicaties

Creative Desk benadert elk onderzoek als een uniek verhaal. Van publieke lezingen, publicaties, infographics, posters tot onderzoeksprogramma's, we leggen de kern van je onderzoek bloot. Ons team is een unieke mix van academische denkers en visuele specialisten. We denken zowel inhoudelijk als visueel mee, om je onderzoek optimaal op heldere en visuele wijze te belichten.

Training met Creative Desk, media training, performance training, podium training, pitch training

Trainingen &  workshops

Wetenschappers die bewust in de media treden doen er goed aan om zichzelf bij publieke presentaties voor te bereiden: inhoudelijk, mentaal en fysiek. Wij geven activerende trainingen in onze studio:

  • Pecha Kucha-training door pitchbitch Loyda
  • Mediatraining door journaliste Liesbeth
  • Performancetraining door theatermaker Caro
  • TEdX Talk-training door beeldmaker Joia

Onze missie: een wetenschappelijk verhaal krachtig en aanstekelijk laten vertellen door een mens van vlees en bloed.

Film

Film en sound: hoor en zie wetenschap

Film en sound maken tastbaar en toegankelijk, de manier om wetenschap tot leven te brengen. Van het vastleggen van academische events tot het vereenvoudigen van complexe concepten met explainer movies en animaties. Met liefde maken we je verhaal verstaanbaar via vlotte trailers, boeiende podcasts en overtuigende voice-overs. Ook zitten we graag in de regisseursstoel, creëren storyboards en schrijven filmscripts.

Bekijk onze tips en ervaringen

Creative Desk Wetenschapscommunicatie Banner Marlies Wijsenbeek Interstitiele Longziekten Oratie

03-09-2022

De grootste winst

Van razendsnelle improviserende prater die alles weet over haar vakgebeid naar een rustige sprankelende spreektempo en duidelijk voorgedragen vanaf prompter

Lees verder
Creative Desk Banner Onderwijscommunicatie Basisschool Primair Onderwijs

06-09-2022

Top 3 meest persoonlijke oraties

1. Jane Murray Cramm - de inhoud van haar oratie was haar eigen verhaal

2. Francesco Mattace Raso - midden in de oratie speelde hij zelf op piano een muzikaal intermezzo

3. Kamran Ikram - een Bollywood-oratie meets strip

Lees verder

Onze pijlers

Concept

Een concept is een waardevast verhaal dat alle visuele elementen verbindt in eenheid. Waar de strategie antwoord geeft wat, bepaalt het concept vooral het hoe en waarom

Co-creatie

Creatie is mensenwerk. Het perfecte samenspel vind je niet uit op papier, maar in de praktijk van alledag. We geloven in co-creatie en werken gelijkwaardig met en naast elkaar met onze opdrachtgevers.

Crossover

Een 3D-team van denkers, doeners en dromers. Vakoverstijgend brengen we werelden bij elkaar. We tonen lef en maken fouten, maar de zoektocht geven we nooit op. Elke dag weer.