We design your experience

Creative Desk transformeert wetenschap en onderwijs in toegankelijke verhalen voor het grote publiek met de beleving en zeggingskracht van audiovisueel design. We make it happen!

Leef in. Leef uit. Beleef!

Adres
Telefoon

06 44 54 99 20 Loyda | Wetenschap
06 81 42 72 80 Peter | Onderwijs

E-mailadres
onderwijcommunicatie, communicatieonderwijs, onderwijs communicatie, voortgezet onderwijs, middelbare scholen, basissscholen

onderwijscommunicatie

Samen onderwijs
vernieuwen

Binnen de educatieve sector zetten we onze creativiteit in voor communicatie met leraren, ouders en leerlingen. Bij Creative Desk houden we van innoveren, zeker voor het onderwijsveld, dat voortdurend evolueert. Welk creatieve middelen zetten we in om jouw onderwijsverhaal te verhelderen en verrijken voor iedereen?

Van basisonderwijs, voortgezet onderwijs tot hoger onderwijs, graag duiken wij in de belevingswereld van je publiek om een eigen touch aan je communicatiestijl te geven. Met onze eigen Peter Pan in het team, verliezen we nooit het vermogen om de wereld door kinderogen te zien.

Leef in
Verwoorden


Bij elke communicatievraag stappen we in de schoenen van de ander. Met frisse ogen kijken we naar hun wereld en bijpassende ideeën die kloppen.

Leef uit
Verbeelden

Met de inhoud als basis leven we ons creatief uit. Vanuit plezier, motivatie en scheppingskracht maken we verbinding met de kern: altijd visueel en interactief.

Beleef!
Vertellen

Er is 1 ervaring, maar er zijn 1001 manieren om die uit te drukken. Ons doel: een unieke zichtbare beleving neerzetten die alles en iedereen verbindt.

 De Creative Desk-pijlers

Concept

Een concept is een waardevast verhaal
dat alle visuele elementen verbindt in eenheid.

Co-creatie

Creatie is mensenwerk. Het perfecte samenspel vind je niet uit op papier, maar in de praktijk van alledag.

Crossover

Een 3D-team van denkers, doeners en dromers. Vakoverstijgend brengen we werelden bij elkaar.

Website KO

Online communicatie:
van webdesign tot digitale lessen

Creëer je online visitekaartje met een goede website, waar alles afgestemd is op de behoeften van (oriënterende) ouders. Laat ook online zien wat er leeft binnen je school. Wij maken alles op maat en zorgen voor de juiste uitstraling. Onze andere specialiteit is het verpakken van lesprogramma's in boeiende webinars en te gekke filmclips om de nieuwsgierigheid van kinderen te prikkelen. 

 S3A3814 23 04 11 BRON Banners De Stelberg

Voor en met kinderen: Visuele communicatie

Kinderen zijn het hart van onderwijs en we hebben jarenlange ervaring met het in beeld brengen van hun enthousiasme en nieuwsgierigheid. Van spontane schoolfotografie tot film, we weten hoe we de camera's kunnen sturen voor het beste resultaat. Of het nu gaat om spontane schoolfotografie voor de schoolgidsen, pakkende filmregistraties van onderwijsevents, opvallende flyers of een virtuele tour, die de essentie van je onderwijsinstelling vangt. Wij zorgen ervoor dat het plaatje klopt.

Kindcentrum de Vlinder

Oog voor detail: branding en design

Scholen en kinderopvangcentra zitten steeds vaker samen onder één dak. De uitdaging? Een gemeenschappelijke uitstraling creëren waarin beide partijen zich herkennen. Of het nu gaat om een uniek logo, aansprekende huisstijl, overzichtelijke schoolgidsen, doordachte vormgeving, effectieve signing van schoolgebouwen of vrolijke giveaways. Alles draagt bij aan een uniforme, sterke identiteit. We steken onze creativiteit in elk detail en brengen visies samen in één aantrekkelijk, visueel jasje.

onderwijscommunicatie,communicatie onderwijs, meerkracht festival, wervingscampagnes, personeelswerving, primair onderwijs,voortgezet onderwijs

We make it happen: evenementen en kennisfestivals

Je wilt de magie van leren delen door een kennisfestival op te zetten of een onderwijsevent te organiseren. Je hebt een idee, maar niet de tijd of juiste middelen om het uit te voeren. Dan komen wij in beeld om te ontzorgen. We doen de organisatie, creëren een visueel verhaal en zorgen voor een vlekkeloze uitvoering. Inhoudelijk kunnen we bijdragen door onze expertise te delen via presentatietrainingen, mediatraining en workshops personal branding of film- en fotografie in de klas. Wij zorgen voor sprankelende events en onvergetelijke belevingen.

Social media HKU copy

In beeld: onderwijspublicaties

De successen en alle informatie van je onderwijsinstelling verdienen een goed communicatieplatform. Van een inzichtelijk jaarverslag, een toekomstgericht koersplan, een gedetailleerd onderwijsrapport tot een overzichtelijke schoolgids. We verzorgen alle vormgeving, zowel in print als digitaal. Creative Desk zet jouw publicaties in de schijnwerpers zodat ze de erkenning krijgen die ze verdienen. 

27 3 23 Vacaturekrant is uit

Strategische communicatie met jouw publiek

Strategische communicatie is de sleutel tot een sterke connectie met jouw publiek. Wij helpen je merkverhaal te delen op de juiste plek en op het juiste moment. Van gerichte HR-communicatie, pakkende social media campagnes, inspirerende interviews, aantrekkelijke vacaturekranten tot merkeigen kerstkaarten. We denken graag mee in elk stadium van de marketingfunnel. Hoe trekken we de aandacht? Hoe volgen we onze leads goed op? Samen bedenken we een succesvolle strategie.

Lees onze tips en ervaringen

Artboard 1 copy 3

12 juli 2023 | 3 minuten om te lezen

De kunst van de essentie

Complexe kennis simpel brengen? Dat is best een uitdaging. Communiceren over wetenschappelijke en onderwijstechnische concepten vraagt om een helicopterview. Geef je publiek eerst de grote lijnen, voordat je je überhaupt waagt aan details. Zo kun je effectief communiceren en inspireren. 

CreativeDesk Fotografie Blog  24

31 juli 2023 |  4 minuten leestijd

Inspiratie bij het schrijven van je oratie

Voor een toegankelijke oratie kun je inspiratie halen uit de rijke bronnen van onze wereld. Van de schoonheid van de natuur, onze literaire rijkdommen, filmische beelden tot de werelddynamiek van Rotterdam. In onze benadering wordt het leitmotiv van de oratie vaak gevormd door een eigen inspiratiebron, die zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Artboard 1 copy 7

12 augustus 2023 | 3,5 minuut leestijd

De kracht van storytelling in presentaties

Iedereen houdt van een goed verhaal. Dit geldt voor boeken of films, maar zeker ook voor presentaties. Door storytelling kun je presentaties transformeren, de aandacht van jouw publiek beter vasthouden en hen helpen de informatie beter te onthouden. Ons brein is gebouwd om verhalen te onthouden. We vertellen verhalen over onze eigen identiteit, maar ook om anderen te begrijpen.

Scherm­afbeelding 2023 08 14 om 14.17.00

29 augustus 2023 | 2 minuten leestijd en 5 minuten kijktijd

Top 3 academische liederen

Academische liederen, ofwel studentenliederen, zijn traditionele liederen die vaak worden gezongen op universiteiten en hogescholen. Deze liederen bevorderen een gevoel van verbondenheid en traditie. De melodie en tekst kunnen variëren afhankelijk van de universiteit en regio. Hieronder 3 bekende academische liederen vertaald naar de moderne tijd.

CreativeDesk Fotografie Blog  15

16 september 2023 | 4 minuten leestijd

Storycheck en storytelling bij oraties

Wat is eigenlijk het verschil tussen storycheck en storytelling? Dit wordt ons weleens gevraagd. Storycheck is het proces dat de structuur, inhoud, taal en toegankelijkheid van je verhaal analyseert en optimaliseert. Storytelling is de kunst van het meeslepend en boeiend vertellen van je verhaal.

Artboard 1 copy 10

1 januari 2024 - 2 minuten

De 6 beste oratietitels

Op het bureau liggen stapels notities en ruwe concepten voor de aanstaande inaugurele rede, een belangrijk moment in een academische carrière. Eén ding houdt wel wakker: de titel. Veel onderzoekers worstelen met het vinden van een pakkende titel.

Muzikaal

8 januari 2024 | 1 minuut leestijd en 5 minuten kijktijd

Meest muzikale oraties

Live muziek bij een academische ceremonie voegt een dimensie van magie en diepte toe. Het is als het toevoegen van kleur aan een zwart-witfoto, waardoor het tot leven komt. Het verheft de oratie tot een onvergetelijk moment van kennis en emotie voor de aanwezigen.

CreativeDesk Fotografie Blog Artboard 1

20 januari 2024 - leestijd 2 minuten

Top 3 interactieve oraties

Een wetenschapper, in toga gekleed, staat op het punt om zijn inaugurele rede te houden. Tijdens de opening van zijn rede, stelt hij eerst een eenvoudige vraag: Wie van jullie heeft ooit een moment gehad waarop je jezelf afvroeg: 'Waarom gebeurt dit?" Langzaam gaan er handen omhoog, aarzelend en dan steeds sneller. En zo begint de oratie als een dialoog.

Onze pijlers

Concept

Een concept is een waardevast verhaal dat alle visuele elementen verbindt in eenheid. Waar de strategie antwoord geeft wat, bepaalt het concept vooral het hoe en waarom

Co-creatie

Creatie is mensenwerk. Het perfecte samenspel vind je niet uit op papier, maar in de praktijk van alledag. We geloven in co-creatie en werken gelijkwaardig met en naast elkaar met onze opdrachtgevers.

Crossover

Een 3D-team van denkers, doeners en dromers. Vakoverstijgend brengen we werelden bij elkaar. We tonen lef en maken fouten, maar de zoektocht geven we nooit op. Elke dag weer. 

© Creative Desk 2022

Vacatures