Adres
Telefoon

06 44 54 99 20 Loyda | Wetenschap
06 81 42 72 80 Peter | Onderwijs

E-mailadres
Communicatiebureau Rotterdam Creative Desk, wetenschap, onderwijs, creatief, communicatiediensten

Blog

Communicatie van de toekomst

Van de eerste stappen naar de basisschool tot aan het hoogste academische podium, Creative Desk is erbij! In co-creatie met onze opdrachtgevers scheppen we communicatie met de juiste beleving.

Making ideas happen together. 

Artboard 1 copy 3

12 juli 2023 | 3 minuten om te lezen

De kunst van de essentie

Complexe kennis simpel brengen? Dat is best een uitdaging. Communiceren over wetenschappelijke en onderwijstechnische concepten vraagt om een helicopterview. Geef je publiek eerst de grote lijnen, voordat je je überhaupt waagt aan details. Zo kun je effectief communiceren en inspireren. 

CreativeDesk Fotografie Blog  24

31 juli 2023 |  4 minuten leestijd

Inspiratie bij het schrijven van je oratie

Voor een toegankelijke oratie kun je inspiratie halen uit de rijke bronnen van onze wereld. Van de schoonheid van de natuur, onze literaire rijkdommen, filmische beelden tot de werelddynamiek van Rotterdam. In onze benadering wordt het leitmotiv van de oratie vaak gevormd door een eigen inspiratiebron, die zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Artboard 1 copy 7

12 augustus 2023 | 3,5 minuut leestijd

De kracht van storytelling in presentaties

Iedereen houdt van een goed verhaal. Dit geldt voor boeken of films, maar zeker ook voor presentaties. Door storytelling kun je presentaties transformeren, de aandacht van jouw publiek beter vasthouden en hen helpen de informatie beter te onthouden. Ons brein is gebouwd om verhalen te onthouden. We vertellen verhalen over onze eigen identiteit, maar ook om anderen te begrijpen.

Scherm­afbeelding 2023 08 14 om 14.17.00

29 augustus 2023 | 2 minuten leestijd en 5 minuten kijktijd

Top 3 academische liederen

Academische liederen, ofwel studentenliederen, zijn traditionele liederen die vaak worden gezongen op universiteiten en hogescholen. Deze liederen bevorderen een gevoel van verbondenheid en traditie. De melodie en tekst kunnen variëren afhankelijk van de universiteit en regio. Hieronder 3 bekende academische liederen vertaald naar de moderne tijd.

CreativeDesk Fotografie Blog  15

16 september 2023 | 4 minuten leestijd

Storycheck en storytelling bij oraties

Wat is eigenlijk het verschil tussen storycheck en storytelling? Dit wordt ons weleens gevraagd. Storycheck is het proces dat de structuur, inhoud, taal en toegankelijkheid van je verhaal analyseert en optimaliseert. Storytelling is de kunst van het meeslepend en boeiend vertellen van je verhaal.

Artboard 1 copy 10

1 januari 2024 - 2 minuten

De 6 beste oratietitels

Op het bureau liggen stapels notities en ruwe concepten voor de aanstaande inaugurele rede, een belangrijk moment in een academische carrière. Eén ding houdt wel wakker: de titel. Veel onderzoekers worstelen met het vinden van een pakkende titel.

1
2

© Creative Desk 2022

Vacatures