Institue of Social Studies Erasmus University Rotterdam 70 years Dies Natalis Celebration Ed Brinksma
International Institute of Social Studies

70th Dies Natalis

Hoe vang je 70 jaar aan geschiedenis? Dat was onze uitdaging voor de Dies Natalis van het International Institute of Social Studies (ISS). Voor deze speciale gebeurtenis was de vraag: hoe verbinden we het verleden, heden en de toekomst?

In een talkshow format reisden we door de tijd met sprekers van elke periode. Een combinatie van live sprekers met audiovisuele storytelling. Het verhaal van ISS is er één van groei, ontwikkeling en het goede willen doen.

The story of ISS

Entertainment tijdens én een mooie herinnering achteraf. Met de jubileumfilm wilden we een speciaal moment creëren op de Dies Natalis. We focusten ons op storytelling. Hoe kunnen we het verhaal van ISS levendig vertellen? En hoe correspondeert het met de ISS identiteit?

Institue of Social Studies Erasmus University Rotterdam 70 years Dies Natalis Celebration Interview Alumni 2
Institue of Social Studies Erasmus University Rotterdam 70 years Dies Natalis Celebration Close Up Host
Creative Desk Wetenschapscommunicatie Film Fotografie ISS Dies Natalis 70
Institue of Social Studies Erasmus University Rotterdam 70 years Dies Natalis Celebration Interview Alumni

Metamorfose

Voor de viering van het International Institute of Social Studies werd er uitgepakt. De aula is normaal gesproken een witte, klinische ruimte. Voor deze speciale gelegenheid werd het omgetoverd tot een warme talkshow setting. Door organische vormen en oranje/rood accenten omarmde het decor de ISS atmosfeer.

Beeldpresentatie

In de presentatie wilden we de prachtige beelden van het ISS terug laten komen op een dynamische manier. Met onze film als onderlegger, zorgden we voor geanimeerde slides. D

Aftermovie

Naast een jubileumfilm, hebben we ook het event zelf vastgelegd. Hierbij hebben we zowel een registratie als aftermovie gemaakt. In de aftermovie, proberen wij altijd een combinatie te maken tussen sfeer en inhoud. Daarom verwerken we altijd de leukste anekdotes, zodat een aftermovie meer wordt dan een collectie van sferische beelden.

Loyda van der Vlist Regisseur Creative Desk Stand out

Waar kunnen we bij helpen?

De inhoud vormt altijd ons vertrekpunt. En dat doen we samen, want co-creatie is de sleutel! Zo weten we zeker dat we de juiste beleving neerzetten. Deel je ideeën met ons!