Adres
Telefoon

06 44 54 99 20 Loyda | Wetenschap
06 81 42 72 80 Peter | Onderwijs

E-mailadres
CreativeDesk 2023 Oratie Marlies Wijsenbeek  N2A9694 23 03 24

Oratie Marlies Wijsenbeek

Wist je dat zeldzame ziektes niet zo zeldzaam zijn als je denkt?
Marlies Wijsenbeek-Lourens' oratie 'Allen voor één, één voor allen' zet dit in perspectief. Haar oratie was een prachtige demonstratie van hoe diagnostiek, zorg en onderzoek een gecombineerde inspanning zijn die verder reikt dan de ziekenhuismuren. Ook haar oratie was een teameffort van designers, storytellers, decorbouwers en fotografen.

Visual Design Decorbouw Fotografie Storytelling

Animaties

Visual Design

Afscheidscollege prof. Johan Mackenbach Creative Desk

Academische Livestreams

Webdesign met Creative Desk. CSS systeem, WordPress, Maatwerk webdesign
CreativeDesk 2023 Oratie Marlies Wijsenbeek  S3A2799 23 03 24

Visual Design

Wetenschap verbeelden is onze specialiteit. Voor elke oratie verzorgen we een unieke stijl. Het thema van de oratie van Marlies Wijsenbeek was interstitiële longziekten, Inflammatie is blauwpaars als je het onder de microscoop ziet. Fibrose is litteken en is rose onder de microscoop. U begrijpt nu het kleurenschema paars en rose van haar beelden. Inflammatie en fibrose, ontsteking en litteken, paars en rose.

CreativeDesk 2023 Oratie Marlies Wijsenbeek  N2A9812 23 03 24

Storytelling

Als je emoties toevoegt aan droge feiten middels beelden dan wordt het een pakkend verhaal. Daardoor kunnen mensen het nog beter als een visuele herinnering opslaan in onze hersenen en ook veel makkelijker reproduceren. Zelfs in de wetenschap is dit essentieel. Netwerkstructuren verweven in de beeldtaal was ons vertrekpunt.

DSC02464

Uniek decor

De leidraad van Marlies haar oratie werd overal doorgevoerd. In haar verhaal, begeleidende beelden en een passend decor. Onze bloemkunstenaar Pascal maakte een uniek kunstwerk voor op het podium, waarin de netwerkstructuren werden gecombineerd met fleurigheid.