Help, ik heb een oratie of een afscheid!

Relax, we've got your back. Wij ondersteunen met

Evenementen met Creative Desk Communicatiebureau

Ontzorgen van a tot z

We kunnen desgewenst de hele ceremonie plannen en organiseren in samenspraak met de betrokkene. Van contact met de pedel tot aan de techniek.

Visuele presentatie

De inhoud van de rede vertalen we naar een visueel verhaal. Onze conceptuele beelden ondersteunen wetenschappelijke kennis en bekrachtigen de maatschappelijke impact van de rede.

Campagnes met Creative Desk

De uitnodiging

Het tijdig versturen van een uitnodiging voor een academische plechtigheid is nodig vanwege de drukke agenda's van de genodigden. Dat vraagt om een aanpak, zowel offline als online.

Film met Creative Desk

Film

Onze hoogwaardige beeldregistraties met vele camerapunten zijn zeer publiciteitswaardig en worden veelal (Engelstalig) ondertiteld. De brug van wetenschap naar het grote publiek maak je ook met een filmtrailer. Zij kijkt als een samenvatting van de rede en zorgt na afloop nog voor een groot online bereik.

Fotografie met Creative Desk

Fotografie

Onze fotografen leggen belangrijke momenten en personen vast tijdens de plechtigheid. Creative Desk helpt wetenschappers en onderzoekers hun verhaal en zichzelf vast te leggen op foto, in fotoboeken en bij fotocampagnes, zoals die van de EUR Female Leadership.

Livestreams met Creative Desk

Livestreams

Mensen die niet live aanwezig kunnen zijn, laten we via internet rechtstreeks (of achteraf) het event volgen via een livestream. We schakelen live tussen de camera’s en zenden dat direct uit via ons online platform. Het is alsof je tv kijkt. We maken voorafgaand aan de uitzending wachtschermen met muziek eronder. Zie academischelivestreams.nl

Training met Creative Desk

Performance

Wat straal jij uit op het podium? Je publiek komt voor het totaalplaatje. Dat is meer dan alleen luisteren naar je rede. Alles wat je doet of wat er op het podium gebeurt, wordt gezien. We bereiden je voor op dit moment, zodat je helemaal startklaar bent voor de bühne.

Storycheck en storytelling

Bij storycheck kijken we naar structuur, inhoud, taal en toegankelijkheid van je verhaal. Storytelling is de kunst van het meeslepend en boeiend vertellen. Beiden heb je nodig om je publiek mee te nemen en om het begrip en de impact van je rede te vergroten

Training met Creative Desk

Aankleding plechtigheid

Wij bedenken een passend decor, bloemen, licht en (ive) muziek.  Beeld, licht, geluid & stage. Er is 1 ervaring, maar er zijn wel 1001 manieren om die uit te drukken. Onze missie is om een belevenis neer te zetten, die alles en iedereen aan je verbindt.

Banner Anne Marie Weggelaar v2

Ontzorgen

In de drukke wereld van academic events is het hebben van één verantwoordelijke voor de gehele organisatie een verademing. Stel je voor, één persoon die de planning strak in de hand houdt, de regie soepel laat verlopen, zorgt voor een feilloze beeldregistratie en zelfs het decor tot in de puntjes verzorgt. Het is een harmonieuze symfonie waarin elke noot klopt.

De dubbeloratie van Gerdien van der Voet en Zev Even is een mooi voorbeeld van creatieve uitdaging en veel betrokken mensen. Creative Desk zorgt dat alles op rolletjes loopt, ontzorgt alle betrokkenen. Geen zorgen meer over losse eindjes of gemiste details. Wel een vlekkeloze presentatie, een tevreden publiek en een onvergetelijke ervaring. Dit is de kracht van Creative Desk.

Banner Anne Marie Weggelaar kopie v2

Een visueel verhaal dat bij jou past

Elke rede is anders. Het design is altijd uniek en geïnspireerd door de inhoud en de persoonlijke wensen. Voor de oratie van prof. dr. Wilma van der Scheer was de opdracht om artistieke beelden te maken met een activistische touch. Een consistent visueel verhaal grijpt de aandacht van het publiek en houdt ze betrokken. het transformeert de abstracte concepten in begrijpelijke beelden, waardoor de inhoud toegankelijker wordt. Ook versterkt het de emotionele connectie met het onderwerp. Dit helpt de toeschouwers de kernboodschap en het thema te onthouden, wat leidt tot een langdurigere impact na de plechtigheid.

Banner Arno van Leenders kopie

Een passend decor

Voor de oratie van prof. dr. Marlies Wijsenbeek stond creatieve samenwerking centraal. Onze duurzame bloemkunstenaar Pascal heeft speciaal passend bij dit moment een uniek kunstwerk gemaakt met de structuur van een netwerk. Een passend decor creëert een aansprekende sfeer, waardoor het publiek zich direct betrokken voelt bij de inhoud en het thema van de rede. Door het decor af te stemmen op het onderwerp, versterk je de boodschap, en maak je de plechtigheid visueel herkenbaar en memorabel voor de aanwezigen.

 61A8207   2018 02 02 Oratie prof dr Antoinette de Bont Creative Desk Pamela van Gelderen

Generale repetitie en technische doorloop

Voor elke oratie plannen wij een generale repetitie in. De ideale kans om het podium echt te voelen en je performance verder aan te scherpen met onze podiumtrainer Caro. Een podiumpresentatie ten overstaan van veel publiek. Wat straal jij uit? Je publiek komt voor het totaalplaatje. Dat is meer dan alleen luisteren naar je rede. Alles wat je doet of wat er op het podium gebeurt, wordt gezien. We bereiden je hierop voor, met focus op interactief spreken, lichaamstaal en zeggingskracht. 

Muzikaal

Live muziek

Live muziek bij een academische ceremonie voegt een dimensie van magie en diepte toe. Het is als het toevoegen van kleur aan een zwart-witfoto, waardoor het tot leven komt. Het verheft de plechtigheid tot een onvergetelijk moment van niet alleen kennis maar ook emotie voor de aanwezigen.

Oratie Wilma van der Scheer ESHPM Social Media Erasmus Universiteit Rotterdam

Impact en relevantie

Stel je voor: een grote aula, gevuld met verwachtingsvolle mensen en een vleugje spanning. De lichten dimmen terwijl een spreker het podium betreedt, gereed om zijn rede te geven. Maar de spreker begint nu met een verhaal en geen academische uiteenzetting. Voor het publiek een verhaal dat de nieuwsgierigheid prikkelt, de verbeelding voedt en het publiek meeneemt op een reis van ontdekking, terwijl het langzaam de brug slaat tussen hoofd en hart. Een belevenis voor zowel je publiek als jezelf en je familie.

Bekijk ons portfolio

als specialist in academische plechtigheden

image/svg+xml
Paars Rijksoverheid idmucqHbXc 1
hku
Paars hogeschool rotterdam
Paars VU logo RGB
Paars NIV logo
Paars Windesheim

Afscheidscollege EMC -  prof. dr. Johan Mackenbach

Rectoraatsoverdracht EUR - prof. dr. Annelien Bredenoord

MBS 5803 2018 10 12 HD Labour Law Ahoy Oratie

Dubbeloratie Arbeidsrecht - prof. mr. dr. Zef Even & prof. mr. dr. Gerdien van der Voet

CreativeDesk 2023 Oratie Marlies Wijsenbeek  N2A9694 23 03 24

Oratie EMC - prof. dr. Marlies Wijssenbeek

Valedictory RSM - prof. dr. Peter Vervest

N2a4691 web emeritaat prof dr pauline meurs by creative desk 1

Afscheidscollege ESHPM - prof. dr. Pauline Meurs