emeritaat johan mackenbach afscheidscollege livestream visual design academisch infographic erasmus mc lezing speech

Afscheidsrede
prof. dr. Johan Mackenbach | EMC

Het Erasmus MC is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het ziekenhuis is het grootste van Nederland en baanbrekend in onderzoek, onderwijs en zorg. Prof. dr. Johan Mackenbach, een grootheid in de publieke gezondheid, nam in coronatijd na 40 jaar EMC afscheid. Hij hield als eerste in Nederland online zijn afscheidsrede.

Academische livestream Visuals & animaties Muziek

Animaties

Visual Design

Afscheidscollege prof. Johan Mackenbach Creative Desk

Academische Livestreams

Webdesign met Creative Desk. CSS systeem, WordPress, Maatwerk webdesign

Animaties

Verhalen verbeelden met animaties is onze specialiteit. Animaties versterken alles zonder ruis. De aandacht van het publiek wordt beter vastgehouden. Ook kun je alles precies naar je eigen hand zetten. Grafieken komen tot leven. 

Afscheidscollege prof. Johan Mackenbach Creative Desk

Visual Design

Als je aan koele feiten emoties toevoegt middels beelden dan wordt het een pakkend verhaal. Daardoor kunnen mensen het beter als een visuele herinnering opslaan in onze hersenen en ook veel makkelijker reproduceren. Zelfs in de wetenschap is dit essentieel.

Webdesign met Creative Desk. CSS systeem, WordPress, Maatwerk webdesign

Academische livestreams

Creative Desk helpt wetenschappers en onderzoekers hun verhaal interactief en onderscheidend te vertellen via livestreams. Een ronkend verhaal heeft een sterk begin en einde; het is afgerond. Een goed verhaal gaat over mensen of situaties waarin iets schuurt. Mensen worstelen ergens mee en dat gaat altijd gepaard met emotie. Dit geldt ook voor academische redes.