W&T Challenge 010 

Onze samenleving vereist steeds grotere kennis van wetenschap en technologie (W&T). In de Techniekpact (2018) is besloten dat alle Nederlandse basisscholen W&T opnemen in hun curriculum. Doel: kinderen speels laten kennismaken met wetenschap en technologie. W&T Challenge 010 is het initiatief van de gemeente Rotterdam.

Concept Script & film Social media

Speels en sprankelend

Online en toegankelijk

Speels en prikkelend

De W&T Challenge 010 daagt alle Rotterdamse kinderen, leerkrachten en ouders uit om speels aan de slag te gaan met Wetenschap en Technologie (W&T). Elk Rotterdams kind kan gewoon meedoen, of je nu wel of geen aanleg hebt voor techniek. Het concept W&T TV is bedacht en geproduceerd door Creative Desk. Online helpen we zo met de verschillende stappen van de challenge.

Online toegankelijk

W&T TV is bedacht om de W&T Challenge 010 altijd toegankelijk te laten zijn. Door de coronapandemie is de challenge online getransformeerd. Met green screen technologie en gameplay hebben wij vanuit onze filmstudio kinderen, leerkrachten en groepsbegeleiders vertrouwd gemaakt met de leuke en speelse challenges.

Corona en W&T

Corona heeft echter ook voor kansen gezorgd. De meeste scholen profiteren juist nu van nieuwe digitale toepassingen zoals online lessen, videobellen en het gebruik van instructievideo’s en/of het afwisselen van fysiek onderwijs en onderwijs op afstand vanwege de voordelen voor bepaalde leerlingen (Onderwijsinspectie, 2020).