Creative Desk

Co-Creation Company
Hoogeveenenweg 85b
2913 LV Nieuwerkerk
aan den IJssel

Aan tafel met ons?

Bel of WhatsApp
06 44 54 99 20
aantafel@creativedesk.nl

Fotocampagne Erasmus Universiteit

Vrouwelijke Hoogleraren

Wist je dat er aan de muren van de Erasmus Universiteit al meer dan een halve eeuw portretten hangen? Deze portretten zijn klassiek én grotendeels mannelijk. De Diversity & Inclusion office vond het hoog tijd om de gangen een boost te geven. Er zijn tegenwoordig namelijk ook vrouwelijke hoogleraren en zij verdienen ook een plekje aan de muur. Uit dit beginsel is de fotocampagne voor vrouwelijke hoogleraren aan de Erasmus Universiteit ontstaan.

Fotocampagne Visagie Studio Hoogleraren Erasmus Universiteit

EUR vrouwelijke hoogleraren fotocampagne, creative desk, erasmus universiteit

Studio op locatie

Voor deze campagne wilden we elke faculteit met eigen kleur vertegenwoordigen. Om zoveel mogelijk mensen te faciliteren hebben we meerdere fotoshootdagen ingepland op de Erasmus Universiteit en het EMC. Dit betekent een ware landverhuizing, maar het resultaat mag er zijn. 

EUR vrouwelijke hoogleraren fotocampagne, creative desk, visagie, erasmus universiteit

Visagie op locatie

Al meer dan een halve eeuw hangen de mannelijke hoogleraren aan de muren van de Erasmus Universiteit. Dat is nog eens een lange tijd. Daarom moet alles aan deze portretten kloppen. Je wilt immers goed vereeuwigt worden. Naast een studio op locatie, regelen wij ook de visagie. Een half uur per persoon zodat iedereen relaxed op de fotoshoot aankomt. En zo is er genoeg tijd om af te stemmen welke look wel en niet gewenst is.

Post-production

In het bewerkproces zorgen we dat elk portret dezelfde warmte heeft en de uitsnedes matchen. Daarna gaan we iedereen individueel af. Wat heeft dit portret nodig om meer te spreken? Nadat elk portret is bewerkt worden ze nogmaals als collectief bekeken. Het bewerkproces wordt altijd door het hele team bekeken, zodat geen enkel detail gemist wordt.

Portretfotografie met Creative Desk, Annelien Bredenoord
Prof. mr. Sanne Struijkweb, EUR, Creative Desk, fotocampagne
EUR, Creative Desk, fotocampagne, vrouwelijke hoogleraren

Print

In samenwerking met het Beeldgebouw zorgen we voor een kwalitatief hoge print voor aan de muren. Door een uitgebreide voorproef, checken we hoe de kleuren het beste uitkomen. 

Loyda van der Vlist, Creative Desk

Waar kunnen we jou mee helpen?

Wij vertrekken altijd vanuit de inhoud. Co-creatie is key. Zo weten we zeker dat we de juiste beleving neer zetten. Let's talk about details.

© Creative Desk 2022

Vacatures