Preparation is key

It's all in the details. Daar geloven wij heilig in. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de aankomende shoot hebben wij de beste kledingtips verzameld. Ook kun je hier de quitclaim downloaden

Kom je bij ons in de studio? Dan raden wij aan om meerdere kledingsetjes mee te nemen.

Kledingtips

Waar zijn de foto's voor bedoeld en hoe wil je overkomen?

Comfortabel

Je voor de camera op je gemak voelen is cruciaal. Draag daarom vooral kleding waarin je je comfortabel voelt.

Make-up

We gebruiken poeder voor je gezicht en nek (kale mannen ook op het hoofd) om niet te glinsteren.

Bril

Draag je een bril en hoort het bij jou? Dan proberen we de reflecties in brillenglazen te verminderen, maar dit lukt nooit volledig. Lenzen zijn fijn.

Livestream met Creative Desk, livestreaming, wachtscherm, online
Kleuren

Kleur doet het goed op beeld. Draag het liefst effen kledingstukken in één kleur, die ogen het best. Je kunt ook kiezen voor een fleurig accent.

Kies voor zachte pastelkleuren en rustige tinten (lichtblauw, beige of gebroken wit). Ook donkere kleuren zoals bruin en blauw doen het goed.

Vermijd felle kleuren en vooral felrood, oranje en grasgroen. Camera’s hebben moeite met het goed registreren ervan.

Vermijd pure witte kleding, dat trekt veel aandacht. Doordat wit te veel licht reflecteert, maakt het jouw gezicht bleek en de gelaatstrekken hard.

Patronen, strepen en print

Wees voorzichtig met dessins. Fijne en dunne strepen zoals visgraat zorgen op film voor een interferentiepatroon (moiré). Een persoon in een dun gestreept colbert lijkt van het scherm af te trillen. Drukke prints en opvallende motiefjes trekken de aandacht en leiden af van het gezicht. Draag liever geen kleding met grote blokken en strepen.

Teksten en merken

Liever geen merken en letters in de kleren, tenzij het bedrijfskleding is. De associaties met dat merk of de tekst kan niet gewenst zijn. Ook kunnen we in de montage het beeld niet meer spiegelen.

Sieraden en accessoires

Wees bescheiden met accessoires. Grote sieraden vallen in de film meer op en leiden de aandacht af . Glinsterende armbanden en kettingen weerkaatsen veel licht. Maak (borst)zakken leeg (geen bril, pennen of telefoon).

Netjes

Doe een laatste check of je kleding schoon is en niet kreukt. Is alles pluis-, haar- en vlekvrij? Neem eigen kam of haarborstel mee.

Slanker?

Wil je slanker ogen kies dan voor: donkere, effen kleuren, één kleur van top tot teen, verticale lijnen, V-hals, één rij knopen (i.p.v. van twee), hoge hakken.

Greenscreen

Word je voor een greenscreen opgenomen? Zorg dan dat er geen groen in jouw kleding voorkomt. Bij deze techniek wordt groen in de montage verwijderd – dan mis je opeens je romp (groene blouse) of benen (groene broek).

Ready, set, action

Het kijkgevoel van tv wordt gerealiseerd in onze multi-camera studio. Met state of the art camera's, vliegensvlug internet, de juiste belichting en een ervaren filmcrew zetten we jouw livestream professioneel neer. Ook kunnen we door middel van decor de sfeer in de studio helemaal naar jouw hand zetten.

Gekraak en geritsel

De microfoons pikken alle geluiden op. Kraakt of ritselt jouw kleding bij beweging? Al die geluiden worden geregistreerd en zullen heel storend overkomen. Dit geldt ook voor sieraden (oorbellen, kettingen en armbanden), sleutelbossen en zelfs munten in je zak.

Audio opname

Als je opgenomen wordt met een revers microfoon dan maken we het vast aan jouw bovenkleding: de rand van jouw jasje of overhemd, sjaal of stropdas.

Lichaamstaal

“Of all the things you wear, your expression is the most important.” (Janet Lane). Wees bewust van je houding: sta met beide voeten op de grond en houd je schouders ontspannend. Een glimlach zorgt voor een sympathieke en zekere indruk. Blijf rustig. Kijk bij in de lens, zo maak je oogcontact met de kijkers.