Livestreams: hot and happening

Livestreaming vormt de perfecte basis voor een interactief online event. Met onze hoogwaardige camera-kwaliteit is het voor je publiek alsof ze live tv kijken. Wat het echter nog specialer maakt is dat ze zelf input kunnen geven. Met de live data statistics kunnen we snel bijsturen wanneer het programma net wat extra pit kan gebruiken. Met livestreams kan je een ontzettend groot publiek bereiken en de kwaliteit van je webinar, event of podcast keer op keer verbeteren.

Livestream met Creative Desk, livestreaming, wachtscherm, online
Passend platform

Er is een groot aanbod aan platformen. Denk aan Vimeo, Youtube, Microsoft Teams, Zoom, Facebook en nog zoveel meer. Daarom is het van groot belang een platform te kiezen dat het beste past bij jouw doelen en inhoud.

Zo is Microsoft Teams live geschikt voor webinars in onderwijs. De verzamelde e-mails in je marketingfunnel zijn ook een goede tool. Vimeo is geschikt als je bijvoorbeeld wetenschappelijke kennis zo breed mogelijk wilt delen met zo min mogelijk obstakels.

Type livestreams

Loyda van der Vlist Creative Desk 2

Livestream Studio

Met een mooie kleurenbackdrop kunnen we het buzzfeed gevoel meegeven. Dit is een handige set-up voor als je continu contact wil met je publiek.

Livestream Talkshow

Bij de talkshows ligt de focus op meerdere sprekers die met elkaar in gesprek gaan. Deze worden afgewisseld met input van het online publiek, bijv. chat of polls.

Diversity and Inclusion, international women's day, creative desk, sigrid kaag,

Livestream op Locatie

Events op locatie vereisen veel techniek en daarnaast een goede internetverbinding. Hier geldt meer dan anders: voorbereiding is key.

Set styling

Het is altijd mogelijk om je eigen set te stylen. Van zakelijk tot meer casual. Ook kunnen wij jullie signing in huisstijl verzorgen zoals een sticker op een counter, studio probs en een visuele presentatie voor op de monitor. In co-creatie komen we tot de beste sets.

Studio

Het kijkgevoel van tv wordt gerealiseerd in onze multi-camera studio. Met state of the art camera's, vliegensvlug internet, de juiste belichting en een ervaren filmcrew zetten we jouw livestream professioneel neer. Ook kunnen we door middel van decor de sfeer in de studio helemaal naar jouw hand zetten.

It's in the details

Creative Desk is meer dan een filmstudio, we hebben een divers team met visual designers, animators en zelfs pitchtrainers en perfomance coaches. Wij brengen jouw presentatie of webinar naar de next level.

Een generale repetitie om te oefenen vinden wij essentieel. Practice makes it Perfect. Filmclips and presentaties makes we vooraf, zodat er een perfecte afwisseling ontstaat in de livestream. Wij zorgen voor consistentie in je beeldtaal en look and feel. 

De uitzending

Het is zover. We zijn optimaal voorbereid. Draaiboek, check. Productie, check. Generale repetitie, check. Toch blijft een livestream altijd spannend. Er kan altijd iets anders lopen dan je denkt. Daarom is het belangrijk om met meerdere cameraperspectieven te werken en snel te kunnen schakelen, zodat je dit optimaal kan opvangen. Ook is dit de kracht van een livestream. Door de input van je publiek te gebruiken, kan je bijsturen en het event nog beter maken. Oh ja, we hebben ook een helpdesk zitten tijdens de livestream om kijkers te helpen met hun eventuele vragen.

Picture possibilities

Tijdens de uitzending schakelen wij tussen 3 camera's en de visuele presentatie. Live kunnen we de titels van de sprekers in beeld laten komen en een picture in picture voor als de spreker het beeld uitlegt. Om het feestje compleet te maken bieden wij ook geanimeerde infographics en vooropgenomen filmpjes aan.

Lezing Academische trailer wetenschap film oratie short film speech
After experience

Livestreams zijn nooit helemaal perfect. Met de nabewerking van het filmmateriaal kunnen we het online event onvergetelijk maken. Ook kunnen wij het materiaal geschikt maken voor publicatie op de gewenste online platforms. De gehele aflevering op je website en snippets om de aandacht te vangen op social media. Zo reist jouw online event nog vele malen verder dan een echt event zou kunnen.

Team Crossover Creatief Interdisciplinair Specialismes Film Animatie Visual Design Animation Storytelling Writing

Ons team

Ons team is een mix van denkers, dromers en doeners. Het bestaat uit cum laude academici, altijd hongerig naar kennis. Ook de fantasie van onze dromers is nodig en zonder de daadkracht van onze doeners komen we er natuurlijk niet. We zijn nieuwsgierig naar je verhaal en staan klaar om het tot leven te laten komen!