Fotografietips

Een profielfoto met flair? Rock de juiste outfit, toon die winnende lach, kijk recht in de lens en vindt de perfecte balans tussen je gezicht en lichaam. 📸✨

FotoTips Zelfverzekerheid

Zelfverzekerd

Belangrijk: durf jezelf als persoon te laten zien voor de camera! Kleding waar jij je lekker in voelt, helpt. Visualiseer de persoon aan de andere kant van de lens. Bedenk nu hoe je jouw boodschap het beste kunt overbrengen.

Kleding4

Kleding

Kijk bij het kiezen van een overhemd of blouse of de kraag van nature goed valt. Donkere kleding geeft altijd een goed effect. Neem gerust meerdere setjes mee om het ter plekke met ons te bekijken. Dat neemt alle twijfel weg.

Patronen

Patronen

Egale tinten werken vaak het beste.
Pas op met drukke prints, liever geen streepjes, stippeltjes of bloemetjes of logo’s. Dat geeft het moiré-effect, dan zijn ongewenste, vreemde strepen. Dat is erg hinderlijk.

FotoTips Uitstraling

Uitstraling

Pasgewassen haar glanst mooi op film. Ook een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor een goede uitstraling voor de lens. Dus, geef je haar die glans en jezelf die broodnodige rust voor een stralende verschijning.

Make up2

Make-up

Het gezicht, zowel bij man als vrouw, gaan we poederen, zodat het niet te veel glimt. Als je jezelf opmaakt: iets meer make-up dan dat je gewend bent, overdrijven mag. 

FotoTips Accessoires

Accessoires

Liever geen sjaals bij dames.
Kleurrijke accessoires doen het vaak goed. Brildragers, overweeg contactlenzen in te doen als je die ook bezit.

Warsha Jagroep H9A9431 SMW Groep 2023 by Creative Desk

Beoordelen van je foto

Op zoek naar eerlijke beoordelingen voor je foto's, maar worstel je met het vinden van voldoende echte feedback? Ontdek alles over de beoordelingswebsite voor foto's.

Photofeeler is een platform waar gebruikers feedback kunnen ontvangen over hun profielfoto's van andere leden die de website gebruiken. Wanneer je een foto uploadt naar Photofeeler, kunnen medegebruikers je foto beoordelen op een schaal van 1 tot 10 en je voorzien van gedetailleerde feedback en commentaar met betrekking tot je online foto's.

Ook Snappr.co is een beoordelingssite. Bij Snappr geven ze een beoordeling over de Linkedin profielfoto aan de hand van een enorme lijst met kenmerken.

Thijs van de Broek H9A9306 SMW Groep 2023 by Creative Desk

Mannenkleding

Een overhemd, jasje of dasje werkt altijd goed. Voor overhemden is het belangrijk dat ze goed passen rondom de hals. Een te groot overhemd ziet er rommelig uit en een te klein overhemd gaat knellen en introduceert rommelige kreuken. Bij voorkeur ook geen overhemden met een 'print' aan de binnenkant van de kraag, of overhemden met een drukke print. Dit leidt doorgaans vooral af. Ook t-shirts kunnen goed werken. Vermijd hierbij wel wijde halslijnen.

Mai Fleetwood Bird by Creative Desk

Vrouwenkleding

Vrouwen hebben veel meer opties qua kleding. Kijk vooral naar de neklijnen van de kleding. Ook hier geldt, zorg dat het niet te druk is qua prints. Je voor de camera op je gemak voelen is cruciaal. Draag daarom vooral kleding waarin je je comfortabel voelt en goed kan bewegen.

Microexpressies

Diepgaand onderzoek heeft het fascinerende effect van zelfs de kleinste gezichtsuitdrukkingen op onze allereerste indrukken van profielfoto's onthuld. In slechts 40 milliseconden kunnen we een volledige beoordeling van een persoon te maken, op een foto. 

fotografietips-creativedesk-website
Esther de Bekker Grob

Als creatieve denkers weten we dat het vastleggen van deze micro-expressies het verschil maakt tussen een gewone foto en een meesterwerk.

Bij portretfotografie gaat het niet alleen om het vastleggen van een glimlach, maar ook om het vastleggen van de oprechtheid ervan. Het is een vorm van co-creatie tussen fotograaf en model, waarbij grenzen worden verlegd om de innerlijke emoties van het subject naar voren te brengen.